Powerbreath

Wat is POWERbreathe training?

 

Trainen met POWERbreathe kan je vergelijken met krachttraining voor de ademspieren; het versterken van de ademspieren stelt je in staat makkelijker en dieper adem te halen. Dit wordt ook IMT-training genoemd (Inhalatie Musculatuur Training). 

Je vergroot kracht en diepte van elke ademteug waardoor je meer energie overhoudt en minder kortademig bent.

 


 
Door inspanning in de oefenzaal train je wel het uithoudingsvermogen van je algemene spieren en verbeter de werking van je hart, maar niet de spieren die direct verantwoordelijk zijn voor de werking van je longen, zoals je diafrgma en de spieren tussen je ribben.

 

 

Voor wie is deze training geschikt?
Een veelvoud aan wetenschappelijke studies van de laatste jaren laat zien dat het gericht trainen van de ademspieren significante effecten op prestaties en kortademigheid heeft. POWERbreathe training is een bewezen effectieve en efficiënte toevoeging voor COPD patiënten, sporters en muzikanten.

 

 

 

 

Wat kunt u merken na IMT training?
•    Minder snel een vermoeid gevoel
•    Minder kortademigheid bij inspanning
•    U heeft uw ademhaling beter onder controle bij inspanning
•    U techniek van inhaleren van vb medicijnen verbeterd, waardoor uw medicijnen hun werk beter kunnen doen

 

 

 

Is het iets voor u?
In onze praktijk kunt u terecht voor een intake, waarbij de kracht van uw inademingsspieren getest wordt dmv een MIP test (maximum inspiratie pressure test). Aan de hand hiervan bekijken we hoe sterk uw spieren zijn in vergelijking met andere personen van uw leeftijd, lengte en gewicht.
Mocht blijken dat de kracht niet optimaal is, dan kunt u bij ons trainen met de Powerbreathe KH2, waarbij we elke ademteug op het computerscherm kunnen analyseren en zo de correcte manier van thuistraining kunnen bepalen.
 

 

 

 

Conclusie: Inspiratoire spierkrachttraining leidt tot een significante verbetering van inspiratoire spierkracht, oefenprestaties, mate van dyspneu en kwaliteit van leven bij patiënten met COPD.

 

 

Wilt u meer informatie over deze trainingsmethode of een afspraak maken voor een intake, vraag dan naar Tom van Wissen en Iris Visbach