Kosten

Voor fysiotherapie gelden maximum tarieven die per zorgverzekeraar zijn vastgesteld. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed uit uw aanvullende verzekering door uw zorgverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis, of u kunt ernaar informeren bij uw behandelend fysiotherapeut of uw zorgverzekeraar. Bij chronische indicaties worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit uw aanvullende verzekering of bij onvoldoende aanvullende verzekering dient u zelf aan de kosten bij te dragen, vanaf de 20e behandeling worden de kosten vergoed uit de hoofdverzekering. Indien Uw Eigen Risico nog niet gebruikt is in de hoofdverzekering worden ook hier behandelingen in rekening gebracht. Het Eigen Risico wordt jaarlijks vastgesteld door de verzekeraar en heeft betrekking op kosten gemaakt in de hoofdverzekering. Dus ook patiënten met een chronische indicatie die een machtiging voor fysiotherapie hebben krijgen hier jaarlijks mee te maken.
 

Aanvullende verzekering belangrijk

Het is belangrijk dat u zich aanvullend verzekert om ook in de toekomst verzekerd te blijven van de beste behandeling voor uw lichaam. Veel zorgverzekeraars wijzigen jaarlijks de voorwaarden in de aanvullende verzekering.
 

Niet aanvullend verzekerd

Indien U niet aanvullend verzekerd bent berekenen wij de tarieven van Uw zorgverzekeraar. Uw behandelend fysiotherapeut informeert U over de prijs van Uw behandeling. Hieronder volgt een voorbeeld prijslijst zoals Zorgverzekeraar VGZ de behandelingen fysiotherapie vergoedt.
 

Normaal tarief  
Reguliere zitting € 31,40
Screening Intake en Onderzoek  € 44,40
Intake en Onderzoek na verwijzing  € 40,60
Eenmalig onderzoek met rapportage huisarts  € 55,00
Oedeemtherapie € 44,00
Geriatrie € 39,50
Manuele therapie € 39,50
Niet nagekomen afspraak € 31,40

 

Toeslagen                                     
Toeslag aan huis                       € 12,50
Toeslag inrichting € 9,00