Het begin

Vanuit de Praktijk Fysiotherapie Margraten is in de loop der jaren de Praktijk Fysiotherapie by Dieren Margraten ontstaan. In 2001 heeft Alice Breuers met goed gevolg haar studie voor Osteopathie bij paarden en honden afgesloten aan de opleiding "The International College for Research on Equine Osteopathy" (www.icreo.com). Om in Nederland te voldoen aan de wettelijke eisen heeft ze daarna de opleiding voor dierfysiothearpeut gevolgd aan het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld (www.cursuscentrum.nl) en deze opleiding met goed gevolg afgerond.

Een verdere specialisatie heeft Alice gevolgd in Berlijn bij Prof.Rautschenfeld op het gebied van de lymfologie bij paarden.

Het cursuscentrum in Barneveld heeft de specialisatie Focus on the Equine Spine gestart voor dierenartsen en dierenfysiotherapeuten. In deze opleiding wordt de rug van het paard vanuit diverse specialisaties belicht met Kevin Hausler als middelpunt. Zijn wetenschappelijke kennisoverdracht en chiropractische handelingen zijn een must voor onze beroepsgroep. Als lab-assistent heeft Alice het voorrecht gehad om niet alleen de opleiding te volgen maar tevens samen met 3 collega's persoonlijk gecoached te worden door Kevin Hausler (http://www.stehd.nl).